Verzeker de Bewaring

VerzekerDe Bewaring is een praktijkgericht instrument over de basiselementen van preventieve conservering. Als bewaarder en beheerder van erfgoedcollecties biedt het u tal van nuttige tips en praktische richtlijnen.

Deze website is de digitale omzetting van de gelijknamige losbladige publicatiereeks. Aan bod komen zowel de materiaaleigenschappen, de schadeoorzaken en -symptomen als de gewenste bewaaromgeving. U verneemt hoe u objecten kunt onderhouden, presenteren, manipuleren en opbergen.

Naast enkele algemene thema’s als het binnenklimaat, licht en verlichting, transportvoorbereiding en insecten en schimmels, spitsen de meeste afleveringen zich toe op een objecttype of materiaalsoort. De talrijke illustraties, fotoreeksen en videofragmenten maken procedures en handelingen inzichtelijker. Via zorgvuldig gekozen links en publicaties kunt u verder op pad gaan in het domein van de preventieve conservering.

De auteurs van de afleveringen zijn deskundigen uit de conservatie- of museumwereld. De inhoud van de pdf-publicatie VerzekerDe Bewaring, de illustraties, de paginavormgeving, de ter beschikking gestelde gegevens en de teksten, kunnen beschermd zijn door het auteursrecht. De rechten behoren toe aan FARO of aan derden waarmee FARO contractuele afspraken heeft. De gebruiksvoorwaarden van FAROnet zijn volledig van toepassing.

Audiovisueel materiaal download pdf
Boeken en boekbanden download pdf
Etnografisch materiaal download pdf
Ivoor, been, gewei en schildpad download pdf
Glas download pdf
Karren, wagens en rijtuigen download pdf
Keramiek download pdf
Leder en perkament download pdf
Licht en verlichting download pdf
Metaal download pdf
Meubilair download pdf
Natuurhistorisch materiaal download pdf
Openluchtsculpturen download pdf
Papier download pdf
Schilderijen download pdf
Schimmels en insecten download pdf
Steen en steenachtige materialen download pdf
Textiel download pdf