Nieuwe locatie

De Heemkundige Kring ’t Sireentje kent sinds gisteren de locatie van haar nieuw onderkomen: Het Sociaal Huis in de Molenstraat naast het woonzorgcentrum ‘t Heuverveld.

Voorzitter Rudy Montigny: “Dit is een enorme vooruitgang voor ons. We hadden een uitstekende thuis in kasteel Blauwendael, maar deze werd omwille van de brandveiligheid ongeschikt verklaard voor bezoekers en medewerkers. Onze nieuwe locatie ligt op wandelafstand van het centrum van het dorp en er is voldoende parkeergelegenheid. In het gebouw beschikken we over een riante tentoonstellingsruimte. Daarnaast is er een vergaderlokaal en ruimte voor opslag van het archief.”

De vereniging krijgt het gebouw in bruikleen van de gemeente na de verhuis van het Sociaal Huis naar het nieuw administratief centrum. De gedetailleerde plannen voor de inrichting van het gebouw zijn nog niet uitgekristalliseerd. In ieder geval gaat het bestuur van de vereniging er vergaderen, komt er een moderne tentoonstellingsruimte voor onze collectie en de collectie van de Abdij van Roosenberg en zullen we er van tijd tot tijd een lezing organiseren en schoolklassen ontvangen. Ook zal het Waasmunsters Documentatiecentrum er ingericht worden.