WO I Groot-Brittanië en Gemenebest

Commonwealth War Graves Commission (CWGC)
Databank waarin u kunt zoeken naar gesneuvelden. Zoeken is ook mogelijk via begraafplaatsen.
 
Royal Navy and Royal Marines War Graves Roll 1914-1919
Overzicht van de gesneuvelden van de Royal Navy and Royal Marines, die worden vermeld op de War Graves Roll 1914-1919. U kunt zoeken in het namenoverzicht of per jaar, waar u mogelijk meer informatie vindt. Tevens vindt u op de website een lijst met afkortingen.
 
War Memorials Online
Interactieve kaart. U kunt zoeken op naam of sleutelwoord, waarna de gevonden treffers op de kaart worden aangegeven. Door in te zoomen kunt u de afbeelding van het gezochte bekijken.
 
Engels Kamp Groningen
Databank van het Stadsarchief Rotterdam met namen en foto’s van Britse soldaten, die geïnterneerd waren in het Engelse Kamp in Groningen.
 
Engels Kamp Leeuwarden
Het Engelse Kamp werd gebouwd in 1918 voor krijgsgevangenen van de Commonwealth. Het waren voornamelijk soldaten uit Engeland, Australië en Canada, die allemaal al minstens twee jaar in Duitse krijgsgevangenschap hadden gezeten voordat ze in Leeuwarden aankwamen.
Op de website vindt u onder meer een aantal verhalen onder Bijzondere personen en onder Prisoners of War–Name Lists lijsten met gegevens van de krijgsgevangenen.